i’m jealous of elsa mora

Whoa. I want an entire table top covered in these gorgeous little ceramic pieces by Cuban, now LA based, artist Elsa Mora. She is best known for her paper-cutting work {which is amazing}, but I absolutely fell in love with these strange, delicate bits and pieces of porcelain. They feel very medical to me… in a totally organic, nature-inspired, biology class kind of way!

ps. those feet! i love those feet!






comments (8)

  1. Diana /// 11.23.2011 /// 11:36am

    I can see the connexion between her paper work and this one, both are complex and full of tiny little details that create an intimate bond between the art and the viewer, but I definitely like these ceramic pieces more…
    No wonder why you fell in love with them! They are adorable.

  2. rObfOs /// 11.23.2011 /// 2:18pm

    There is a delicate feminine quality which harks to Victorian oceanic for me. I totally get why you are jealous of this artist with her intimate detail!

  3. the jealous curator /// 11.23.2011 /// 11:22pm

    sigh. yes… such lovely detail!

  4. Lori /// 11.29.2011 /// 3:32pm

    She can do anything and she seems like the nicest person in the world. Every time I read her blog I feel better no matter how bad I felt.

  5. Christine /// 12.16.2011 /// 10:28am

    Isn’t she amazing! What can’t she do is the question? *She inspires me*

  6. Nike Air Max 90 /// 11.26.2014 /// 5:31pm

    Sekolah Menengah Kebangsaan Tun Dr Ismail begitu sunyi.Kulihat nama pengirimnya-Farid Faliq,Hmmm.favourite aku tuTapi apa hubungan dia dengan Puan Latifah yeAku belum mendapat kepastianTak berani aku nak tanya pada Puan LatifahAku teringat kad tadi lantas membacanyaDi atasnya tertulis To:anak rimau“Saya gantikan jam tangan awak dengan jam tangan Rolex niSaya minta maaf sebab saya tak sengaja terlanggar awak tempoh hariSaya harap awak sudi terima jam ni sebagai ganti rugiOh yepetang ni saya datang ambil hp saya”Aku tersenyum simpul membacanyaTerasa bahagia pulaCam di awang-awangan seketikaEhapasal aku senyum pulakdahla dia mengadu dengan Puan Latifahlepas tu suka-suki je panggil aku anak rimau Ni jam ni tah betul original ke tak. Apa yang mengejutkan aku,”Aku gelak mendengarkan perumpamaan ayah. Aku bersyukur kerana mendapat kawan seperti syah.” Syah memberi salam. Mungkin mimpi untuk Amira. Tapi tak pernah buat pun, “Will you still let me fulfil my dreams?

  7. New Balance 360 /// 11.26.2014 /// 5:40pm

    Last sekali pose ‘terjatuh’.“Esok Irdina cuti lagi kan?” tanya Balkis. dia bersandar. Darah memercik.” “Nak! We’re your friends and I’m your Along. pengetua sekolah masuk ke situ. ?? Pukul 9 nanti.

  8. Cheap Nike Mercurial Victory VI /// 11.26.2014 /// 6:49pm

    Aku dapat rasakan satu perasaan yang asing datang ke dalam hatiku ini, Ahhh. mengarutlah” Bisik hatiku lantas terus aku mengambil telefon bimbit yang berada diatas meja Aku terus mendail nombor Erin dengan harapan dapat berbual dengannya kerana sudah dua hari aku tidak mendengar khabar berita gadis itu Apabila dia menjawab panggilanku gadis kecil molek it uterus berkata“hai awak kenapa lama tak telefon Erin Erin rindulah nak dengar suara awak. “Sort of. “So beautiful! Dah la,tanya Nabil lagi. Puas hatinya melihat Adham menjadi tidak keruan. dia tidak akan membenarkan hatinya diguris lagi.I layan you macam anjing kurap !” “Ahh.saya tak peduliyang penting awak mesti call saya.